ceturtdiena, 2014. gada 2. oktobris

Olimpiskā diena

Jau otro gadu piedalāmies starptautiskajā olimpiskajā dienā. Nedēļu pirms sākām mācīties vingrojumu. Visos starpbrīžos sporta zālē skanēja vingrojumu mūzika, skolēni mācījās vingrojumu.
26.septembrī pirmās mācību stundas laikā notika tikšanās ar mūsu skolas absolventu un LSA absolventu Kristapu Broku, kurš iepazīstināja ar handbolu, pastāstīja par savu pieredzi, spēlējot handbolu akadēmijas komandā. Noskatījāmies video, kā handbolu spēlēja tā pirmsākumos un cik veikli vārtsargi darbojas mūsdienu spēlē.















Plkst.10:00 visi pulcējāmies sporta zālē kopīgai vingrošanai, kas izdevās ļoti labi un azartiski.
Pēc tam skolēni sadalījās komandās un piedalījās stafetēs un zināšanu konkursā par sporta veidiem. Uzvarēja komanda "Skaistie", kas saņēma Olimpiskās dienas hanteli.
Visi skolēni saņēma diplomus par dalību Olimpiskajā dienā. Kā arī skola saņēma dāvinājumu no LOK - rokasbumbas treniņu bumbu, kausu un hanteles.

Miķeļdiena - kartupeļu diena

Šoruden rudens dārzeņa godā tika celts kartupelis. 
Kādas kartupeļu šķirnes audzē skolēnu vecāki un skolotāji, kādus dīvainus dārzeņus ir radījusi daba un skolēni - to varēja aplūkot izstādē. Savukārt ar lekciju par kartupeļu audzēšanu skolā viesojās Krustpils novada lauku attīstības konsultante Aina Seņkova.











Fukši

Pirms 10.klases skolēnu iesvētīšanas tika pārbaudīts viņu veselības stāvoklis. Tad viņi piedalījās integrētajā sporta un mūzikas stundā, kā arī sociālo zinību stundā. Noslēgumā deva zvērestu. 
Laipni aicināti vidusskolēnu saimē!















Izbraukuma seminārs vidusskolēniem

23.septembrī vidusskolēni devās Lauku atbalsta konsultāciju un izglītības centra Jēkabpils nodaļas organizētajā izbraukuma seminārā "Uzņēmējdarbības laukos popularizēšana vispārizglītojošajās skolās", lai iepazītos ar saimniecībām un uzņēmumiem tuvākajā apkārtnē. 
Pirmā apskates vieta bija Līvānu novada Turku pagasta zemnieku saimniecībā "Vidsala", kur saimniece Kristīne Šišlova stāstīja par ārstniecības augu, garšaugu audzēšanu un pirts pakalpojumiem.
Tālāk ceļš veda uz Līvānu Mākslas un amatniecības centru, kur varēja piedalīties stikla izstrādājumu izgatavošanas procesā.
Līvānu Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru "Kvartāls" varēja iepazīt kā vietu, kur Līvānu jaunieši var vienuviet nodarboties ar sportu, mūzikas izklaidēm un dejošanu. 
Rožupes pagasta SIA "Līvānu kūdras fabrika" skolēni uzzināja par kūdras ieguvi, apstrādi, tirdzniecību un eksportu.
Ekskursija noslēdzās Rudzātu pagasta SIA "Rudzāts" - lielākajā un modernākajā saimniecībā Līvānu novadā.