ceturtdiena, 2019. gada 26. decembris

Tēvzemes nedēļa


LĀPU GĀJIENS

1919.gada 11.novembrī, latviešiem apvienojoties, tika gūta uzvara pār Bermonta karaspēku Rīgā, kas lika pamatus Latvijas valsts brīvībai. Par godu šim notikumam Latvijā svin Lāčplēša dienu, bet mūsu skolā šajā dienā katru gadu tiek organizēts lāpu gājiens. 

Pēc stundām visi – gan mazi, gan lieli, pulcējās skolas pagalmā,lai sagatavotos gājienam. Iedeguši uguni lāpās, kopīgi devāmies ceļā. Lāpu gājiena priekšgalā gāja karognesēji un trīs meitenes, kuras bija tērpušās jaunsargu formastērpā. Visiem pie krūtīm bija piesprausti Latvijas karodziņi. Ik pa brīdim varēja dzirdēt patriotiskās dziesmas. Pirmā vieta, kur devāmies, bija Atašienes kapi, pieminot brīvības cīnītājus, tur tika noliktas svecītes. Tad visi gājām uz baznīcu, kur notika Svētā mise. Dievkalpojumam beidzoties, ārā jau bija satumsis, un lāpas kvēloja vēl spožāk. Mums pievienojās Atašienes iedzīvotāji, kopīgi nolikām svecītes pie pieminekļa, godinot kritušos karavīrus ar klusuma brīdi. Pasākums beidzās ar patriotisku dziesmu, ko izpildīja mūsu skolas skolēni.



Prieks, ka mūsu skolā ir šāda tradīcija, jo tā skolēnos audzina patriotismu un mīlestību pret savu valsti.

                     Klašu grupu erudīts

Tēvzemes nedēļa  jau pilnā sparā, tāpēc otrdien visi piedalījāmies erudītā, kas veltīts mūsu šī gada tēmai - karavīri. Sadalījāmies  komandās un izdomājām komandu nosaukumus - Lāčplēši, Sarkanbaltsarkanie, Zemessargi, Latvieši, Minioni un Divi pret viens pret divi. Pavisam bija 6 stacijas, kurās 10 minūšu laikā bija jāizpilda kāds interesants uzdevums. Sakārtojām hronoloģiskā secībā fotogrāfijas ar dažāda laikmeta karavīriem, to ekipējumu, sniedzām pirmo palīdzību, likām dziesmām vārdus, burtu jūklī meklējām nozīmīgu cilvēku uzvārdus un pildījām dažādas sportiskās aktivitātes. Kad visas stacijas bija izietas, sirdī bija gandarījums par paveikto šajā dienā.

15.novembrī pēc koncerta tika paziņoti rezultāti: tika iegūtas  divas trešās un divas otrās vietas. Godalgoto 1.vietu ieguva komanda Divi pret viens pret divi.


TIKŠANĀS ARROBEŽSARDZES JAUNĀKO INSPEKTORI DIĀNU GRUDINSKU



Tēvzemes nedēļa Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā katru gadu ir īpaša, jo pie mums tiek aicināti dažādu profesiju pārstāvji atbilstoši izvēlētajai tēmai. Šogad, 14.novembrī,  pulcējāmies ķīmijas kabinetā, lai tiktos ar robežsardzes jaunāko inspektori Diānu Grudinsku, kura ir mūsu skolas absolvente. Viņa bija ieradusies, lai pastāstītu par savām studijām Robežsardzes skolā un par ikdienas darbu. Šī profesija gan ir vairāk  piemērota vīriešiem, lai gan arī sievietes no tās nebaidās. Sniegtajā prezentācijā varēja uzzināt par  darbu, aprīkojumu, pienākumiem, kas ir jāveic šīs profesijas pārstāvjiem. Tā bija jauna un noderīga informācija visiem, kurus interesē  profesija, kas ir tik svarīga un neatņemama mūsu valstij.

Nav komentāru: